Gaffa - David Sylvian "Sleepwalkers"

02.10.10

En outsinlig godispåse för både de inbitna och nyfrälsta fansen.

David Sylvian har till dags dato haft en lååång karriär som kommit att innehålla allt ifrån sminkromantisk glamrock på 70-talet, ambienta syntmattor på 80-talet och improvisationsjazz på 90-talet som varvades med långa perioder av fullkomlig tystnad. På 2000-talet har det avantgardistiska och elektroniska gått som en röd tråd genom Sylvians kreationer, där omfånget av genrer sträcker sig från spoken word till R&B.

Med Sleepwalkers har Sylvian samlat de låtar som definierar hans musikskapande de senaste tio åren och han har samtidigt haft det goda omdömet att slänga in udda singelspår, tidigare osläppta låtar och gästspel på andra artisters skivor. Konstigt nog finns det inga låtar med från hans monumentala släpp Manafon och Blemish, förutom b-sidan Trauma till den sistnämnda skivan. Går alltså det lättsmälta sidoprojekt Nine Horses före de improvisationstunga solosläppen? Om så är fallet så är det lika tråkigt som förståeligt. För summan blir 70 minuter engelskt vibrato, fördelad på 16 ommixade låtar, som riktar sig lika mycket till de redan inbitna som de nyfrälsta fansen.


Source Article can be viewed here: gaffa.seClick here for the Samadhisound reviews archive.Samadhisound Shop

Samadhisound releases can be bought online in our Shop. For Digital Downloads click here.


Facebook

Follow Samadhisound on Facebook.


Mailing List

Click here to join the Samadhisound / David Sylvian mailing list.


Contact

Samadhisound For business enquiries only: contact David Sylvian's management


samadhisound.com

Website built by Rebels In Control, incorporating details from artworks by Denise Schatz. Samadhisound design by Chris Bigg. Art direction by David Sylvian.